Beklædning af en buet port med specialfremstillet træbeklædning med perlestafprofil. Beklædningen er opdelt i felter. Ved overgangene mellem felterne er der indtænkt konstruktiv træbeskyttelse.
Beklædning af en buet port med specialfremstillet træbeklædning med perlestafprofil. Beklædningen er opdelt i felter. Ved overgangene mellem felterne er der indtænkt konstruktiv træbeskyttelse.
De vandrette brædder mellem felterne er udført med skrå kanter. Et buet bræt langs portens top, som beklædningsbrædderne grænser op til, er også udført med skrå kant. Træbeklædningen er udført med smig på alle ender der møder buen, eller en vandret inddeling. Det sikre at vandet løber af, og ikke ind bag den skrå beklædning.Her er vi færdige med den skrå træbeklædning i det øverste buede felt. Buet træværk er altid både en udfordring og sjovt at udføre. Der er ikke meget gentagelse, hvert beklædningsbræt er unikt.
De røde plastikbrikker bruger vi til at kontrollere afstanden mellem de enkelte beklædningsbrædder. Når man som tømrer og snedker arbejder med massivtræ, er der noget helt essentielt træviden. Træets følsomhed over for fugtvariation ligger altid i baghovedet.
Vi går her indendørs på et snedkeri, arbejder med vellagret tørt egetræ, og laver udendørs træværk. Tager vi ikke højde for træets fugtindhold i denne situation, så ender det galt. Når egetræsbrædderne svinder og sveller, som følge af fugtvariation, er der meget store kræfter på spil. Er der ikke plads til at egetræsbeklædningen kan arbejde, kan ganske få egetræsbrædder, der går i spænd, tvinge porten ud af form, så den krummer. Den skrå egetræsbeklædning har vi selv lavet på vores maskinsnedkeri i Frederiksværk. En specialfremstillet beklædning med perlestafprofil af knastfri egetræ. Brædderne har vi udskåret af 1” blokvare fra Tyskland. Hvert enkelt egetræsbræt er vent og drejet for at få det bedste ud af materialet. Læs mere om specialfremstillede porte og låger