Træklodser. Vi er ved at tildanne små buede træemner der sættes sammen til større buede træelementer. Træemnerne udføres i douglas.
De buede douglasklodser er som byggesten. Opbygningen af douglaselementerne sker ved forskudte lag af træklodser, som var det murværk.
Buede træelementer begynder at tage form. Til en spændende trækonstruktion skal vi bruge et vælg af træbuer.
Hver træbue opbygges af forskudte lag af korte træstykker. De buede træklodser er af Douglas.
Træbuer står pænt i kø til at blive samlet. Vi er ved at tildanne buede bjælker til en spændende trækonstruktion.
Elementerne er forskellige, og deraf er de buede træklodser, som elementerne bygges op af, også forskellige. Der er langt over 1000 individuelt tildannede træklodser, og mange af dem minder om hinanden. I takt med at de små træemner bliver klar til samling, grupperes de så man visuelt kan se det færdige element. For at undgå fejl og forvekslinger kræves der disciplin og hver enkelt træklods er nummereret og mærket. De buede bjælker skal senere videreforarbejdes og indgå i en smuk trækonstruktion tegnet af Siv Helene Stangeland, @helenhardarchitects
Trækonstruktionen bliver til i samarbejde med DAC, CITA, Århus Arkitektskole, Design to production, Creation Holz, og Dinesen.
Krumt douglastømmer. Vi tildanner krumt tømmer til en trækonstruktion som vi udfører. Her ses en buet fodrem.
De buede fodremme opbygges, som de øvrige stykker buet tømmer til samme opgave, af forskudte lag af korte træklodser. Fodremmene opbygges af 5 lag træklodser.
Dobbeltkrum trækonstruktion. Vi har over længere tid arbejdet med træbuer i mange afskygninger. Nu kulminere det.
Det er nu man holder vejret. Mange menneskers arbejde skal nu munde ud i at en dobbeltkrum trækonstruktion rejses. Trækonstruktionen har ikke været samlet før. Over 150 forskellige træemner, hver og en med egen komplekse geometri er pakket i takt med at de blev færdige. Det er helt normal praksis. Man prøvebygger jo ikke en bygning. Konstruktionen er Siv Helene Stangeland bidrag til udstillingen "Kvinder skaber rum" på Dansk arkitektur center i København.
Vi er taknemlige over at være inviteret med på holdet, og den tillid der ligger i det. Vi har stærkt os til det yderste for at honorere de krav som opgaven har budt os. Et meget stærkt hold bestående af fagpersoner med forskellige baggrund, men alle med samme passion for træbyggeri, har arbejdet på at finde løsninger og virkeliggøre projektet. Baren er hævet, grænser flyttet og detaljer forfinet. Trækonstruktionen samles med trænavler. Ingen stålbeslag, kun træ. En vigtig pointe er at konstruktionen skal kunne skilles ad og genopføres. Nu skal den indgå i udstillingen på DAC i København. Senere skal den genopføres som bådhus i Norge. Trækonstruktionen er blevet til gennem et fantastisk samarbejde mellem flere firmaer og universiteter: Helen & Hard arkitekter, @helenhardarchitects Dansk arkitektur Center, @danisharchitecturecenter CITA, Det kongelige Akademi @citacph Århus Arkitektskole @design2production Creation Holz @dinesen
Dobbeltkrum trækonstruktion. Vi rejste en dobbeltkrum trækonstruktion som vi har arbejdet intenst på den seneste tid.
Tømmerkonstruktionen er udført for arkitekt Siv Helen Stangeland fra den norske tegnestue Helen & Hard Architects @helenhardarchitects Den indgår i udstillingen ”Kvinder skaber rum” på @danisharchitecturecenter. Trækonstruktionen følger ikke en bestemt geometrisk form men er en fri form. Alle træelementerne er forskellige. Det er en kompleks tømmerkonstruktion og som en del af opgaven har vi udført buet tømmer. De buede stykker douglastømmer er udført af afskær fra Dinesens produktion af gulvplanker (@dinesen), og projektet er et godt eksempel på upcycling, hvor et restprodukt er forædlet og forarbejdet til en avanceret trækonstruktion. Konstruktionen er blevet til gennem et fantastisk samarbejde mellem holdet på tegnestuen H&HA (@sivhelene1966 @havaauk Simon Aeschiman), flere private aktører og to universiteter. @Design2Pproduction der er specialister i byggeprojekter med kompleks geometri har stået for projektledelsen og #creationholz har været ingeniører på projektet. @tsvilans fra @citacph @kglakademi har stået for modellering af samlingerne og hjulpet os med tildannelsen. En gruppe fra @aarchdk (@nielsmartinlarsen @matthias.k.h @dobbelthest) har stået for flere prototyper og tildannelsen af sæderne der er blevet til ved en avanceret metode hvor egekævler bliver 3d scannet. Vi vil gene sige tak til alle involverede parter for et unikt og tæt samarbejde! Installationen fra Helen og Hard er en prototype af deres projekt ’Body & Mind Spa’, som de har udviklet i samarbejde med den serbiske kunstner Marina Abramović.
FIRMAINFORMATION
Winther A/S
Snedker- og Tømrermestre
Jernbanegade 5
3300 Frederiksværk
CVR: 20114436
KONTAKT OS
Tlf.: 4772 0202
E-mail: post@winther-as.dk
Følg os på Facebook
Følg os på Instagram
MEDLEM AF
© Copyright Winther A/S Snedker- og Tømrermestre