​​​​​​facebookikon2  instagramikon2  snableaikon  telefonikon

​En verden af træ af den bedste kvalitet

Forrige  -​  Næste

Vi går ofte langt for at finde frem til det bedst egnede træ til en opgave.

Vi samarbejder med flere leverandører og har stor viden om træet egenskaber. Gennem gode samarbejder og stor viden har vi adgang til træ af den bedste kvalitet. 

Ofte sparer vi med kunden for at finde frem til det rigtige træ. Det er langt mere end en træsort der skal vælges. Opskæring, tørring, sorteringer er alle vigtige og afgørende faktorer der må tages i betragtning.

Hvad der er den rigtige kvalitet for en opgave er det måske ikke for den næste.

Tømrerens og snedkerens viden er vigtig. Træet kvalitet er afhængig af håndværkeren der bruger det. Kvaliteten er således både defineret af hvilke træ der anvendes men også hvordan det anvendes.​

Træsorter

​Vi anvender flere forskellige træsorter. Det vi bruger mest af er gran, fyr og eg. Vi bruger dog også andre træsorter. Specielt på vores snedkeri, hvor vi bl.a. arbejder med bøg, douglas og forskellige hårdttræsarter.

Lang det meste af vores træ er fra Nordeuropa. Det meste af vores fyr til snedkerarbejde kommer fra Sverige. Fyrretræstømmer af særlig god kvalitet får vi fra det tidligere pommerske område. Langt det meste af vores egetræ er europæisk eg (stik eg og vinter eg) og stort set alt vores egetræ kommer fra Danmark og Tyskland.​

Blokvare

​Udgangspunktet for meget af vores snedker- og tømrerarbejde er råtræ i form af blokvarer, i hele stammer skåret op til planker. Dette stiller store krav til håndværkeren, men giver også den største frihed til at udnytte træets egenskaber på bedste vis. Vi bruger ofte træ af den bedste kvalitet på markedet.

Fotoeksempler på træ

​Nedenfor ses fotoeksempler på forskellige træsorter, forskellige opskæringer, forskellige sorteringer og forskellige anvendelser af træet.

FIRMAINFORMATION

​​Winther A/S

Snedker- og Tømrermestre

Jernbanegade 5

3300 ​Frederiksværk

CVR: 20114436

MEDLEM AF

© Copyright Winther A/S Snedker- og Tømrermestre​